Onze kip.

Wij krijgen weleens de vraag van onze gasten waarom sommige stukjes van de kip rosé van kleur zijn. Wij zijn immers opgegroeid met het idee dat kip altijd wit moet zijn omdat het anders niet gaar is en gevaarlijk om te eten. Onderstaand een uitleg over onze bereiding omdat wij dit wel begrijpen. 


Onze kip wordt eerst in een pekelbad met kruiden gemarineerd. Daarna wordt de kip per stuk vacuüm verpakt. Nadat deze een tijdje in de marinade heeft gelegen worden ze sous vide gegaard. Bij deze kooktechniek wordt vacuüm verpakt voedsel gegaard in een waterbad op een exact gecontroleerde temperatuur. De constante (lage) temperatuur zorgt voor een gelijkmatig gegaard product. Vergelijk het dus met slowcooken. Hierdoor krijg je bij het bot een wat rosé achtige kleur maar is de kip door en door gaar en super mals. Voordat we de kip grillen, wordt deze nog afgelakt met onze eigen marinade. Hierdoor krijgt de kip een mooie kleur en is het naar onze mening het lekkerste kippegie van ‘t land!